Cat.7 S/FTP installatiekabel – 1000 Mhz – CPR:ECA , DCA, CCA – NIEUW !

Deze Cat7 installatiekabel is geconstrueerd voor transmissies tot 1000 MHz en overschrijdt de elektrische transmissie-eigenschappen de vereisten van de categorie 7 en lager. Met deze kabel zijn transmissiesnelheden tot 10 GBit volgens IEEE 802.3 mogelijk.

Wanneer kies je voor Cat 6 of zelfs Cat 7 bekabeling? In welke situaties levert dit een meerwaarde op? En waar dient rekening mee gehouden te worden bij het aansluiten?

Wat is Cat 6?

Het voordeel van Cat 6 bekabeling boven Cat 5e is de betere shielding van de kabels en connectoren tot 500MHz. Sinds 2009 is er een nieuwe standaard die nog beter presteert, Cat 6a. Voor Cat 6a is echter ook compatible hardware aan beide kanten nodig om hier gebruik van te kunnen maken. Soms wordt er ook nog over Cat 6e gesproken, maar dat is een marketing term en geen standaard! Cat 6a kan gebruikt worden voor 10Gb/s verbindingen.

Wat is Cat 7?

Cat 7 en Cat 7a zijn nog strengere standaarden voor kabels en connectoren. Hierdoor ondersteunt het nog beter tegen crosstalk, tot wel 1000MHz. Maximale snelheid van de kabel is hierdoor nog hoger, 40Gb/s en 100Gb/s zijn hiermee mogelijk.

Meerwaarde Cat 6 en Cat 7

Aangezien er geen consumenten producten zijn die gebruik maken van snelheden hoger dan 1Gb/s zullen er voor vrijwel alle toepassingen nog gewoon Cat 5e bekabeling worden toegepast mits de kwaliteit van de kabel daadwerkelijk Cat 5e is, de daadwerkelijke kwaliteit van een kabel aangeduid met Cat 5e wil nog wel eens sterk afwijken van de standaard waardoor minder hoge snelheden mogelijk zijn. In datacentra zal Cat 6a en Cat 7a hooguit als goedkoper alternatief worden toegepast voor de communicatie tussen switches of servers. Zowel de kabel als de netwerkapparatuur is goedkoper als je met koper kabels werkt dan met optische glasvezel kabels. Het grootste voordeel van Cat 6a en Cat 7a is dan ook te vinden in de bekabeling zelf, deze is minder gevoelig voor breken dan optische kabel.

 

Cat7 kabel laten trekken en monteren

Megasnel trekt de cat7 kabel graag voor u ! ook monteren wij deze netjes af.
Of het nu gaat om 1 of 500 kabel, wij verzorgen alles van A tot Z.

Maakt u graag een afspraak direct met onze monteurs ? of laat u liever
een adviseur voor bekabeling bij u langs komen ? neem gerust
contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT

Recent nieuws

Gratis advies