Ubiquiti UniFi Security Gateway XG – Installatie en migratie

De nieuwste firewall/gateway van Ubiquiti is niet alleen heerlijk om
te zien, maar zeker ook zijn performance is uitmuntend !

Veel klanten van ons welke al reeds met het Ubiquiti virus zijn
besmet en niet anders meer willen hebben aangegeven over
te willen stappen naar de gateway XG, maar zo makkelijk gaat
dat niet.

Heeft u al reeds een andere gateway van unifi draaien dan
zullen er wel stappen genomen moeten worden om een goede
nette migratie voor elkaar te krijgen. Gelukkig hebben wij
in 2018 al mogen spelen met dit nieuwe model firewall van
unifi en konden we enkele problemen ondervinden en oplossen.

Eigenschappen Ubiquiti UniFi Security Gateway XG

8x 10G SFP+ poorten
1x Gigabit RJ45 poort
16-core 1.8 GHz processor
RAM geheugen: 16GB DDR4
Geavanceerde firewall (SPI en DPI)
VPN en VLAN mogelijkheden
Ingebouwd LCD touchscreen voor monitoring
Hot swappable voeding
Rackmountable (beugels meegeleverd)
Beheer via UniFi Controller

Krachtige gateway voor grootschalige toepassingen
De UniFi Security Gateway XG is een krachtige gateway router met 8 10 Gigabit SFP+ poorten. De ingebouwde 16-core 1.8 GHz processor is de drijvende kracht achter het apparaat dat maar liefst 20.000 gelijktijdige gebruikers aankan. Ook ondersteunt de Security Gateway XG maximaal 10.000 access points, wat het een perfecte gateway router maakt voor enterpise omgevingen, stadions, hotels en andere grootschalige toepassingen.

Firewall, VPN en VLAN
De geavanceerde DPI en SPI firewall van de UniFi Security Gateway XG houdt uw netwerk en data optimaal beveiligd. Wilt u de Security Gateway op afstand benaderen, dan zorgt de site-to-site VPN tunnel automatisch voor een veilige en versleutelde verbinding. Daarnaast kunt u het netwerk opdelen in losse virtuele netwerken (VLAN’s) om bijvoorbeeld verschillende afdelingen of gebruikers van elkaar te scheiden.

Ingebouwd LCD touchscreen
De UniFi Security Gateway XG beschikt over een ingebouwd LCD touchscreen, dat het nog eenvoudiger maakt om het netwerk te monitoren. Het touchscreen toont twee verschillende schermen. Op het eerste scherm ziet u de details per poort, zoals IP-adressen, doorvoersnelheden en het aantal clients. Het tweede scherm toont algemene statistieken, zoals een overzicht van de totale doorvoersnelheden en systeemdetails.

UniFi Controller
Via de UniFi Controller kunt u de UniFi Security Gateway XG uitgebreid beheren en configureren. U wijzigt hier niet alleen de instellingen van de gateway zelf, maar kunt u ook het netwerk monitoren en analyseren. De status van het netwerk en alle verbonden apparaten (zoals access points, switches en gateways) wordt inzichtelijk gemaakt aan de hand van een dashboard, overzichtskaarten en grafieken. UniFi Controller biedt bovendien de mogelijkheid om meerdere locaties te beheren. De UniFi Controller is beschikbaar via uw webbrowser of via de UniFi Mobile app.

Recent nieuws

Gratis advies