Wat is een Patchkast ?

Een patchkast is eigenlijk niet anders dan een veilige opslagplaats voor netwerkapparatuur als servers, patchpanelen, switches, etc. Het komt dan ook vaak voor dat de patchkast(en) het kloppende hart van een bedrijfsnetwerk vormen, want van hieruit wordt het netwerk aangestuurd en bevinden zich de server met daarop de back-up van alle bestanden.

Een patchkast vormt dus een belangrijke basis voor een stabiel en betrouwbaar IT netwerk. Het beschermt de servers en andere netwerkapparatuur tegen onder andere oververhitting, stoten, diefstal, stof, vuil en andere invloeden van buitenaf. Een ander voordeel is dat alle apparatuur netjes bij elkaar op één plek gemonteerd en geïnstalleerd kan worden. Het zorgt voor overzicht en voorkomt een wirwar aan bekabeling.

Waar komt de naam patchkast vandaan?

De naam patchkast is voortgekomen uit patchen, oftewel een verbinding maken met het netwerk door het aansluiten van UTP-kabels op een patchpaneel en om zodoende met behulp van een switch weer een netwerksignaal naar verschillende plekken in een gebouw te sturen. Aangezien de patchkast de perfecte huisvesting is voor o.a. de router, patchpanelen en switches, en hier dus de verbindingen worden gelegd, is deze naamgeving snel gevonden.

Een patchkast wordt vaak ook een (19 inch) serverkast 19 inch kast, 19 inch rack of serverrack genoemd. De aanduiding 19 inch is afgeleid van de standaard breedtemaat die in de ICT wereld gehanteerd wordt.

 

Patchkast inrichting

Steeds meer bedrijven zien het nut van een goede en geordende patchkast. Alleen al door gebruik te maken van steeds meer techniek, is er steeds meer ruimte nodig in dergelijke kasten.

 

Leveringen installatie van Patchkasten

Een overzichtelijke indeling, benummering, bekabeling en wegwerking is van groot belang.  Er zijn veel voordelen te noemen van het organiseren van de patchkast.
Al is het alleen maar dat een eventuele storing sneller gevonden en opgelost is of dat bij uitbreiding alles gemakkelijker te implementeren is.

Scherpe prijzen

Wij helpen u graag bij de aanschaf, inrichting, afwerking en documentatie. De kosten zijn tegenwoordig te verwaarlozen, zeker gezien het feit dat MegaSnel ICT een van de goedkoopste en voordeligste leveranciers is.

 

Ook voor het leveren van kwaliteit patchkasten tegen zeer scherpe prijzen welke door grote import wij deze vaak tegen 40% korting kunnen leveren. Patchkasten leverbaar in de maten 4U tot en met 42U en in 20 centimeter tot 120 centimeter diep. Leverbaar vanaf slechts € 89,-.
Gaat u binnenkort verhuizen en heeft u hulp nodig bij het herinrichten van de patchkast of het verhuizen van deze gehele kast? Wij helpen u graag bij de verhuizing of migratie van dit project. Project verhuizing tegen ZEER lage prijzen. Niet voor niks garanderen wij de goedkoopste te zijn, tegen de beste service en de snelste response!

 

Databekabeling & patchkast inrichting, de gehele ICT of hulp bij systeembeheer. Alles binnen een bedrijf met lage prijzen en netjes en vakkundig personeel.
MegaSnel ICT biedt zich graag aan als partner en aanspreekpunt binnen uw onderneming.

Netwerk bekabeling, patchkast inrichting, databekabeling, netwerk bekabeling onderhoud en organiseren van data netwerken. Cat5e, Cat6 , Cat7, Coax, Cai,
af-montage, patchen, kabels testen, kabels aanleggen. Netwerk infrastructuur.

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT

Recent nieuws

Gratis advies