Wi-Fi Site Survey

 

Meten is weten, en het advies van een professionele organisatie kan goud waard zijn. Door middel van een onderzoek (survey) op de locatie (site) door een Wi-Fi-expert komt u erachter wat de status van uw Wi-Fi netwerk is en waar optimalisatie toegepast kan worden.

Een Wi-Fi Site Survey voorziet u van de nodige informatie om optimaal van uw Wi-Fi netwerk gebruik te maken. Wij stellen onze kennis graag ter beschikking.

Wi-Fi Site Survey
Meting van de kwaliteit van het netwerk; rood is zeer goed, groen is slecht bereik.

 

Meten is weten met Wi-Fi

Meten is weten met Wi-Fi; maar ook is kennis van zaken belangrijk. De kennis van zaken en passie voor techniek van ons als bedrijf helpt u enorm in het maken van de juiste keuze.

Wij kunnen u na afloop van dit onderzoek onder andere antwoord geven op de volgende vragen:
 
– Waar plaats ik wel een Wi-Fi zender en waar niet?
– Hoeveel zenders heb ik nodig?
– Waar moet ik kabels naartoe trekken?
– Wat voor bereik kan ik behalen?
– Welke snelheid kan ik behalen?

 

Het aanleggen van een betrouwbaar en veilig Wi-Fi netwerk is niet zo eenvoudig als een bekabeld netwerk.

Tegenwoordig lijkt alles zo “makkelijk” via Wi-Fi te gaan. U kunt veel zaken makkelijk zelf installeren. Daarom denken veel mensen dat het net zo makkelijk is om zelf hun Wi-Fi netwerk aan te leggen. Sterker nog: waarom heb je een Wi-Fi Site Survey nodig? U kunt snel verward raken in de talloze opties die er zijn, en de gevolgen die deze hebben voor de veiligheid en performance.

Een Wi-Fi Site Survey is belangrijk omdat u:

– Erachter komt welke andere draadloze netwerken er in het gebied bestaan;
– Een nauwkeurige planning krijgt van de benodigde materialen en installatie;
– Komt te weten hoeveel Access Points je nodig hebt voor een betrouwbaar netwerk.

 

Hoe gaan wij te werk tijdens een Wi-Fi Site Survey?

Een Wi-Fi Site Survey is kortweg gezegd het proces van het plannen en ontwerpen van een draadloos netwerk. Dit is om een ​​draadloze oplossing te bieden die de vereiste draadloze dekking, datasnelheden, netwerkcapaciteit, roaming capaciteit en kwaliteit van Service (QoS) biedt.

Slimme software
Een Wi-Fi Site Survey wordt meestal uitgevoerd met behulp van computersoftware die de draadloos netwerken en radiofrequenties (RF) verzamelt en analyseert. Door een plattegrond van de locatie in te voeren in deze software kunnen wij deze gegevens combineren en een schaal toepassen.

Tijdens een onderzoek loopt een inspecteur/onderzoeker door de locatie met een draagbare computer die continu de gegevens registreert. De inspecteur kan de locatie van de gegevens handmatig koppelen of door middel van GPS, wanneer het gaat om metingen buitenshuis.

De software analyseert vervolgens waar de zwakke en sterke plekken liggen op de locatie en brengt die op de plattegrond in kaart. Interviews met IT-beheer en de eindgebruikers van het draadloze netwerk zijn ook belangrijk om het ontwerp voor het draadloze netwerk te bepalen.

Tijdens een Wi-Fi Site Survey kunnen wij ook de looptest, audit, analyse of diagnose van een bestaand draadloos netwerk uitvoeren. Dit is vooral geschikt wanneer het netwerk niet het vereiste serviceniveau biedt.

wifi netwerk onderzoek
De plattegrond wordt gecombineerd met de signalen die zijn gedetecteerd tijdens het onderzoek.

 

Verstoringen constateren en verhelpen met een Wi-Fi Site Survey

Een Wi-Fi netwerk is en blijft draadloos en dus is het niet altijd een betrouwbaar netwerk.

Door invloed van verschillende factoren kan een Wi-Fi netwerk soms uitvallen en of is
de dekking niet optimaal. Een Wi-Fi storing kan komen door de buren, de
muren maar ook door lampen of een oven.

Soms is de oplossing het verplaatsen van de zender, een ander type zender,
een andere opzet van het netwerk of meer zenders plaatsen.

Dit zijn zaken die u vooraf wel kan gokken of inschatten, maar meten is weten.

Met een Wi-Fi Site Survey krijgt u inzicht in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen in en rondom uw pand. Een eerste en belangrijke stap voor het verder inrichten van uw Wi-Fi-netwerk.

Wij verzorgen een meting op locatie. Onze specialisten brengen precies in kaart hoe een Wi-Fi-netwerk optimaal is ingericht. Op basis van deze meting analyseren wij de benodigde dekking en interferentie. Zodat u bijvoorbeeld weet waar u uw nieuwe access points het beste kan plaatsen.

Heeft u al een Wi-Fi-netwerk ingericht, maar is er sprake van verstoring? Met een Wi-Fi Site Survey brengen wij de storingsfactoren in kaart. Na afloop ontvangt u een rapport van de analyses en een advies voor het verbeteren van de Wi-Fi-netwerkinrichting.

 

 

Wifi site onderzoek
Vereisten zijn verwerkt in de software, waardoor een plan gemakkelijk is.

 

Welke Wi-Fi Site Survey past bij mij?

Er zijn drie typen Wi-Fi Site Surveys: passief, actief en voorspellend.

Passieve Wi-Fi Site Surveys

Tijdens een passieve survey luistert een aanvraag voor een siteverzameling passief naar WLAN-verkeer om actieve toegangspunten te detecteren, de signaalsterkte en het ruisniveau te meten. De draadloze adapter die voor een enquête wordt gebruikt, is echter niet gekoppeld aan WLAN’s. Voor systeemontwerpdoeleinden worden een of meer tijdelijke toegangspunten geïmplementeerd om locaties van toegangspunten te identificeren en te kwalificeren. Dit was de meest gebruikte methode voor Wi-Fi-enquête vóór implementatie.

Actieve Wi-Fi Site Surveys

Tijdens een actieve meting is de draadloze adapter gekoppeld aan een of meer toegangspunten om de round-triptijd, doorvoersnelheden, pakketverlies en hertransmissies te meten. Wij gebruiken actieve enquêtes om problemen met Wi-Fi-netwerken op te lossen of om de prestaties na de implementatie te verifiëren.

Voorspellende Wi-Fi Site Surveys

Tijdens een voorspellend onderzoek wordt een model van de RF-omgeving gemaakt met behulp van simulatietools. Het is essentieel dat de juiste informatie over de omgeving wordt ingevoerd in de RF-modelleringstool, inclusief locatie- en RF-kenmerken van barrières zoals muren of grote objecten. Daarom kunnen wij tijdelijke toegangspunten of signaalbronnen gebruiken om informatie over verspreiding in de omgeving te verzamelen. Vervolgens plaatsen wij virtuele toegangspunten op de plattegrond om de verwachte dekking te schatten en hun aantal en locatie aan te passen. Bij het gebruiken van een voorspellend onderzoek als een ontwerptool kan je – in tegenstelling tot een passief onderzoek met slechts een paar toegangspunten – de gemodelleerde interferentie in het ontwerp meenemen.

 

Wi-Fi Site Survey totaaloplossing

Uw Wi-Fi netwerk door laten meten?
Los van dat wij u kunnen voorzien van advies voor uw Wi-Fi netwerk, is onze meerwaarde dat we niet alleen de meting kunnen uitvoeren maar de daadwerkelijke oplossing ook kunnen installeren.

Wat heeft u aan een oplossing op papier? Zonder uitvoering? Wij pakken het op en gaan er mee aan de slag, de oplossing is vaak het beste uit te voeren door degene welke u de oplossing geboden heeft.

Uw Wi-Fi netwerk zal weer MegaSnel zijn!

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies