WiFi site survey

Meten is weten, en het advies van een professionele organisatie kan goud waard zijn. Onze kennis stellen wij ter beschikking en bieden wij u aan.

Meten is weten met WiFi

Meten is weten met WiFi maar ook is kennis van zaken belangrijk. De kennis van zaken en passie voor techniek van ons als bedrijf kan u enorm helpen in het maken van de juiste keuze. Waar plaatst u wel een WiFi zender en waar niet? En hoeveel zenders heeft u nodig, waar moeten er kabels naartoe worden getrokken en wat voor bereik met welke snelheid kan u behalen. Het aanleggen van een betrouwbaar en veilig WiFi netwerk is niet zo eenvoudig als een bekabeld netwerk. Een WiFi Site Survey is belangrijk omdat: * Willen weten welke andere draadloze netwerken er in het gebied bestaan * Een nauwkeurige planning willen van de benodigde materialen en installatie * Willen weten hoeveel Access Points we nodig hebben voor een betrouwbaar netwerk  

 

Wifi metingen

UW wifi netwerk door laten meten? Want meten is weten. Een WiFi netwerk is en blijft draadloos en dus is het niet altijd een betrouwbaar netwerk. Door invloed van verschillende factoren kan een WIFI netwerk soms uitvallen en of is de dekking niet optimaal. Een Wifi storing kan komen door de buren, de muren maar ook door lampen en of een oven. Soms is de oplossing het verplaatsen van de zender, een ander type zender een andere opzet van het netwerk of meer zenders plaatsen. netwerk bekabeling aanleg  

Wij meten uw Wifi netwerk en lossen op

Los van dat wij u kunnen voorzien van advies voor uw Wifi netwerk, is onze meerwaarde dat we de meting kunnen uitvoeren en de daadwerkelijke oplossing ook kunnen installeren. Wat heeft u aan een oplossing op papier? Zonder uitvoering? Wij pakken het op en gaan er mee aan de slag, de oplossing is vaak het beste uit te voeren door de gene welke u de oplossing geboden heeft. MegaSnel zal uw Wifi netwerk weer zijn!
Een WiFi Site Survey is een meting waarmee u inzicht krijgt in de bereikbaarheid en mogelijke storende signalen in en rondom uw pand. Een eerste en belangrijke stap voor het verder inrichten van uw WiFi-netwerk. Wij verzorgen een meting op locatie. Onze specialisten brengen precies in kaart hoe een WiFi-netwerk ingericht dient te worden. Op basis van deze meting analyseren wij de benodigde dekking en interferentie. Zodat u bijvoorbeeld weet waar uw nieuwe access points het beste geplaatst kunnen worden. Heeft u al een WiFi-netwerk ingericht, maar is er sprake van verstoringen? Met een WiFi site survey brengen wij de storingsfactoren in kaart. Na afloop ontvangt u een rapport van de analyses en een advies voor het verbeteren van de WiFi-netwerkinrichting.
Een draadloos site-onderzoek , ook wel RF-site survey of draadloos onderzoek genoemd, is het proces van het plannen en ontwerpen van een draadloos netwerk , om een ​​draadloze oplossing te bieden die de vereiste draadloze dekking, datasnelheden, netwerkcapaciteit, roamingcapaciteit en kwaliteit van Service (QoS).  Het onderzoek omvat meestal een bezoek ter plaatse om te testen op RF-interferentie en om optimale installatielocaties voor toegangspunten te identificeren. Dit vereist analyse van de bouwplattegronden, inspectie van de faciliteit en gebruik van hulpmiddelen voor onderzoek ter plaatse. Interviews met IT-beheer en de eindgebruikers van het draadloze netwerk zijn ook belangrijk om de ontwerpparameters voor het draadloze netwerk te bepalen. Als onderdeel van de draadloze site-enquête wordt de effectieve bereikgrens ingesteld, die het gebied definieert waarover signaalniveaus nodig zijn om de beoogde toepassing te ondersteunen. Dit omvat het bepalen van de minimale signaal-ruisverhouding (SNR) die nodig is om prestatie-eisen te ondersteunen. Draadloze site-enquête kan ook de looptest, audit, analyse of diagnose van een bestaand draadloos netwerk betekenen, met name een die niet het vereiste serviceniveau biedt.
Draadloze site-servey worden meestal uitgevoerd met behulp van computersoftware die WLAN- statistieken en / of RF-spectrumkarakteristieken verzamelt en analyseert . Vóór een enquête wordt een plattegrond of een plattegrond van de site geïmporteerd in een toepassing voor het invullen van de site en gekalibreerd om de schaal in te stellen. Tijdens een onderzoek loopt een landmeter de faciliteit met een draagbare computer die continu de gegevens registreert. De inspecteur markeert de huidige positie op de plattegrond handmatig, door op de plattegrond te klikken, of gebruikt een GPS-ontvanger die automatisch de huidige positie markeert als de meting buitenshuis wordt uitgevoerd. Na een enquête wordt de gegevensanalyse uitgevoerd en worden de onderzoeksresultaten gedocumenteerd in rapporten over siteverzoeken die door de toepassing zijn gegenereerd. Al deze gegevensverzameling, analyse en visualisatietaken zijn sterk geautomatiseerd in moderne software. In het verleden vereisten deze taken echter handmatige gegevensregistratie en -verwerking.
Er zijn drie hoofdtypen van draadloze site-onderzoeken: passief, actief en voorspellend. Tijdens een passieve enquête luistert een aanvraag voor een siteverzameling passief naar WLAN-verkeer om actieve toegangspunten te detecteren, de signaalsterkte en het ruisniveau te meten. De draadloze adapter die voor een enquête wordt gebruikt, is echter niet gekoppeld aan WLAN’s. Voor systeemontwerpdoeleinden worden een of meer tijdelijke toegangspunten geïmplementeerd om locaties van toegangspunten te identificeren en te kwalificeren. Dit was de meest gebruikte methode voor wifi-enquête vóór implementatie. Tijdens een actieve meting is de draadloze adapter gekoppeld aan een of meer toegangspunten om de round-triptijd, doorvoersnelheden, pakketverlies en hertransmissies te meten. Actieve enquêtes worden gebruikt om problemen met wifi-netwerken op te lossen of om de prestaties na de implementatie te verifiëren. Tijdens een voorspellend onderzoek wordt een model van de RF-omgeving gemaakt met behulp van simulatietools. Het is essentieel dat de juiste informatie over de omgeving wordt ingevoerd in de RF-modelleringstool, inclusief locatie- en RF-kenmerken van barrières zoals muren of grote objecten. Daarom kunnen tijdelijke toegangspunten of signaalbronnen worden gebruikt om informatie over verspreiding in de omgeving te verzamelen. Virtuele toegangspunten worden vervolgens op de plattegrond geplaatst om de verwachte dekking te schatten en hun aantal en locatie aan te passen. De waarde van een voorspellend onderzoek als een ontwerptool versus een passief onderzoek met slechts een paar toegangspunten, is dat gemodelleerde interferentie in het ontwerp kan worden meegenomen.
Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies