Wat is een SFP module ?
Een switch beschikt vaak over één of meerdere SFP-poorten. Met de SFP-poorten kunt u de switch flexibel inzetten, bijvoorbeeld door deze via een glasvezelkabel met andere switches te verbinden. Hiervoor heeft u wel een SFP-module nodig. SFP-modules zijn verkrijgbaar voor verschillende afstanden, met verschillende aansluitingen en met wisselende snelheden. Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over SFP-modules en glasvezel.
Glasvezel internet en intern glasvezelnetwerk
Glasvezel internet zorgt voor hoge download- en uploadsnelheden. Bekijk onze glasvezel internetpagina voor uitleg hierover en de beste bijpassende routers. Wilt u ook een snel intern netwerk? Kies dan voor glasvezelverbindingen. Zeker wanneer u Gigabit of 10GE switches gebruikt, heeft u glasvezelkabels nodig. Hierdoor is uw ‘backbone’ razendsnel. Zodra u kiest voor glasvezelverbindingen in uw internetnetwerk heeft u een SFP-module nodig.
Single-mode glasvezel en multi-mode glasvezel
Bij een SFP-module zult u altijd moeten kiezen uit single-mode of multi-mode. De verschillen hiertussen zitten in de afstand en de snelheid.
Verschil SFP & SFP+
Bij de modules waar we het over hebben zult u vaak SFP of SFP+ ziet staan. Het verschil zit hem in de snelheid van de modules. Standaard SFP ondersteunt geen dataoverdracht van 10GB. Een SFP+ module doet dat wel en zal daarom altijd wat hoger geprijsd zijn. Daarnaast is er een technisch verschil. SFP is gebaseerd op IEEE802.3 en SFF-8472, terwijl SFP+ uitgaat van SFF-8431.
- Eigen helpdesk
- Opgeleide monteurs
- VCA Certificering
- Technische dienst
- Adviseurs op locatie
- Projectmatige aanpak
- 20+ jaar ervaring
- Totaal oplossingsgericht
- Data – Elektra - ICT