Mijn WIFI netwerk is niet zo goed meer

Mijn WIFI netwerk is niet zo goed meer, kunnen jullie hier iets aan doen? Jazeker! Meten is weten en kennis doet oplossen. Met ruim 15 jaar kennis en ervaring en een groot team van vakmensen met de juiste middelen weten wij met onze aanpak ook echt de oplossing te bieden! Een goed en stabiel, snel en betrouwbaar WIFI netwerk. Zakelijk, privé, of voor een camping,
Magazijn, loods, haven.

2.4 of 5Ghz netwerk? Welke frequentie?

Meten is weten, want welke afstelling is de beste ? wij bekijken de omgeving het netwerk, en de technische mogelijkheden om zo de beste mix van
afstelling te kunnen programmeren. Als basis maken we gebruik van een zeer sterke WIFI zender want in de wet der techniek zal altijd gelden
“Baas boven baas” een standaard WIFI zender is in vermogen extreem traag laten we het getal 20 noemen. Een beetje goede zender heeft
een vermogen van 200…. wij maken gebruik van zenders met een vermogen van gemiddeld 600.

Een gemiddelde mobiele telefoon heeft tegenwoordig al een vermogen van 1700-2500 wat is er dan aan de hand? Een WIFI zender die zo weinig vermogen
heeft? Jazeker… de wet heeft bepaald dat het vermogen gewoonweg niet hoger mag zijn om de ruimte in de lucht niet te doen laten verstoppen.

Het is dus zaak goede hardware en techniek te gaan combineren om zo het beste bereik van uw wifi netwerk te kunnen bereiken, op deze manier
heeft u het beste van de beperking in de wet.

 

Waardoor wifi soms ineens niet goed meer werkt

Iedereen heeft het thuis: wifi. Maar soms werkt wifi ineens niet meer. Om onverklaarbare reden, zo lijkt het. Want de internetverbinding via wifi heeft namelijk altijd probleemloos gewerkt. Totdat u die nieuwe smartphone, die nieuwe tablet-pc, die nieuwe laptop of die nieuwe Wi-Fi printer ging gebruiken.

Bevindt u zich in een vergelijkbare situatie? Dan volgt hier een mogelijke oplossing waar bijna niemand aan denkt.

Wat u over uw draadloos netwerk thuis moet weten

Wanneer u draadloos aan het internetten bent met uw smartphone, tablet-pc of laptop, of draadloos iets print, dan doet u dat via het draadloos netwerk waarover u in huis beschikt.

Wist u niet dat u een draadloos netwerk in huis hebt?

Zo vreemd is dat niet. Want of u nu Ziggo, KPN of UPC als internetprovider hebt, het maakt niet uit. Bijna niemand vertelt u namelijk dat u thuis beschikt over zowel een bedraad netwerk als ook over een draadloos netwerk. Zelfs wanneer u, om te internetten, alleen maar het apparaat gebruikt dat u van uw internetprovider hebt gekregen toen u klant werd.

Wat u in alle gevallen in huis hebt is: een apparaat waarin een internet modem en een router zijn ondergebracht. Waarbij tevens de mogelijkheid is ingebouwd om draadloos via wifi verbinding te maken met het apparaat.

 

Dat u uw computer en laptop ook via een ‘ouderwetse’ netwerkkabel met dit apparaat kunt

verbinden, zult u in de meeste handleidingen bij dergelijke apparaten tevens nauwelijks kunnen lezen. Maar het kan wel.

En wist u dat u de snelste, veiligste en meest betrouwbare verbinding met uw internet modem en router nog steeds maakt met zo’n ‘ouderwetse’ netwerkkabel?

En dat u voor CAT 5-e netwerkkabel vaak nog geen eens 1 Euro per meter betaalt bij de plaatselijke bouwmarkt?

Maar goed wifi, ofwel Wi-Fi zoals de originele benaming van uw draadloze netwerk luidt, is de populairste manier om computers, en andere apparaten zoals smartphones, tablets en printers, met elkaar en met internet te verbinden. Vandaar dan ook dat de meeste aandacht doorgaans uitgaat naar deze draadloze verbinding met internet.

Apparaten die door middel van Wi-Fi met elkaar en met internet verbonden worden, communiceren met elkaar via de zogenaamde 802.11 standaard van de IEEE (Institute for Electrical and Electronic Engineers).

Elk apparaat dat aan die standaard voldoet, kan communiceren met een ander apparaat dat aan diezelfde standaard voldoet.

Waar het soms misgaat met Wi-Fi

Recente apparaten werken veelal via de 802.11n standaard. Oudere apparaten doorgaans nog met de 802.11g standaard. Of misschien zelfs nog wel met 802.11b.

Op zich hoeft het helemaal geen probleem te zijn, wanneer uw apparaten nog via verouderde Wi-Fi standaarden communiceren. Want veel modem / routers ondersteunen alle Wi-Fi standaarden zonder problemen.

Totdat u nieuwe apparaten die via 802.11n communiceren, samen gaat gebruiken met apparaten die nog gebruik maken van de oudere standaarden. Dan zou het wel eens kunnen gebeuren dat u met uw nieuwe apparaten zonder problemen draadloos kunt internetten, terwijl u met uw oude apparaten geen draadloze verbinding meer kunt krijgen. Tenzij u uw internet modem / router opnieuw opstart.

In dat geval staat uw modem / router hoogstwaarschijnlijk ingesteld op mixed modus. Een modus waarbij het apparaat automatisch switcht tussen de verschillende Wi-Fi standaarden, wanneer apparaten daarom vragen.

En precies dat kan ervoor zorgen dat de draadloze verbinding met uw oudere apparaten wegvalt, zodra u met uw nieuwe apparaat dat de 802.11n standaard ondersteunt verbinding maakt.

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT

Recent nieuws

Gratis advies