Netwerkbeheer

Een computernetwerk is een verbinding tussen verschillende computers en systemen waardoor men met elkaar kan communiceren. Dit gebeurt meestal via een ethernet, ook wel een LAN (Local Area Network) genoemd. Dit kan echter ook een groter netwerk zijn zoals het bekende internet of WAN (Wide Area Network) bijvoorbeeld gekoppeld met andere locaties.

Bij netwerkbeheer kunt u denken aan de infrastructuur van een netwerk op onder meer het gebied van voldoende capaciteit en functionaliteiten. Hierbij zou u onder andere kunnen denken aan het inzetten, monitoren en onderhouden van switches, routers, firewalls en beveiliging. Tevens hoort het onderhouden van individuele machines als printers, servers en back-up systemen tot het netwerkbeheer.

Netwerkbeheer in heel Nederland en de Benelux

MegaSnel verzorgt het netwerkbeheer voor haar klanten in het gehele land. Wij doen dit op een manier welke bij de klant en mogelijkheden past. Wij voeren standaard periodiek onderhoud uit, waardoor het netwerk altijd naar behoren werkt en er zich zo min mogelijk problemen voordoen. Natuurlijk is het ook mogelijk om ons pas in te schakelen wanneer er een incident of vraag zich voordoet. Vooraf zullen wij heldere en duidelijke afspraken maken over de te volgen richtlijn. Mocht er een incident of wijziging voorkomen, dan weten beide partijen wat er van hen verwacht wordt om het zo snel mogelijk op te lossen.

Met zorg en ervaring

Als u ervoor kiest om het netwerkbeheer van uw onderneming aan MegaSnel toe te vertrouwen, vallen alle systemen en toepassingen onder onze zorg. Naast het beheer van deze hardware kunnen onze gekwalificeerde netwerkbeheerders u ook van een juist en passend advies voorzien met betrekking tot aanschaffing of vervanging van hardware en eventuele software.

Indien gewenst kunnen wij ook de hardware zelf aan u leveren. Wij gebruiken hiervoor diverse leveranciers waar wij door jarenlange samenwerking vaak de juiste voordelige deals kunnen sluiten. Zo heeft u alles onder één dak voor een uiterst scherpe prijs!

 

Netwerk beheer en netwerk aanleg

Een netwerk installeren kan op talloze manieren, met kabels of zonder kabels draadloos WiFi, of een combinatie daarvan. Het aanleggen van een netwerk kan heel breed worden gezien. Van het bekabelen tot het installeren van een Sonos Sound Systeem, tot een NAS, een server, Office 365 of het versterken van een WiFi draadloos netwerk.

Denkt u ook aan het instellen van e-mail accounts, het koppelen van het netwerk aan een iPhone, iPad of een externe harddisk aan het nieuwe aan te leggen of bestaande netwerk. Het in orde maken van de meterkast en bijvoorbeeld RJ45 bekabeling netwerk pluggen en afmonteren.

 

Waarom is mijn netwerk zo traag ?

Veel klanten vragen ons “Waarom is mijn netwerk zo traag”. Het is een lastige vraag zonder kant-en-klaar antwoord. Een netwerk bevat meerdere onderdelen, denk aan bijvoorbeeld een switch, de bekabeling, de netwerkkaart, server/NAS, een eventuele database en een schrijf- of leessnelheid van een harddisk. Allemaal onderdelen die het netwerk zwaar zouden kunnen beïnvloeden.

Meten is weten wat de oorzaak is van een traag netwerk

Een kabel kan nog zo goed zijn, maar als de switch de snelheden niet kan verwerken dan is dat een zwakke schakel en veelal is dit ook één van de oorzaken. Ook kan het zijn dat de switches onderling op de verkeerde poort of verwijzing zijn doorgezet waardoor ze onderling slechts met 100 MBit verkeer hebben terwijl ze 1.000 of zelf 10.000 MBit zouden aan kunnen.

Iets wat wij ook veel tegenkomen is een trage harddisk waar de data opstaat of een database welke veel intern geheugen te veel verbruikt waardoor het netwerk niet voldoende input krijgt en alles traag maakt.

Er zijn vele oplossingen om een netwerk sneller te maken; wij weten dan ook als geen ander het gehele netwerk te testen, te meten en te weten wat we moeten doen om het probleem te onderzoeken en zo snel mogelijk voor u op te lossen.

Zeker binnen een bedrijf is een computer enorm belangrijk geworden; iedereen wil een snelle computer, maar wat als het netwerk zelf traag is?
Uw computer kan nog zo snel zijn, maar als het netwerk te traag is om de data te kunnen verwerken is een snelle computer ook niet meer de oplossing welke verschil uit maakt.

Pak het probleem bij de wortels aan en begin dan ook bij het begin!

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies