Server installatie en onderhoud

Een server is een computersysteem welke zijn diensten verleend aan computers binnen datzelfde netwerk en zou je kunnen zien als een soort vervoersmiddel. Het dient ook juist te worden onderhouden om hem goed te laten lopen. Maar ook de basis van de installatie is zeer belangrijk te noemen en verdient zeker ook de nodige aandacht.

Levering – installatie – onderhoud

MegaSnel mag zich gerust specialist noemen op netwerkgebied en het installeren en onderhouden van servers. Bij ons is iedere klant koning; of het nu gaat om één server met één werkstation of 10 servers met 500 werkstations, lokaal of in de Cloud. Wij zorgen voor een zeer sterke aantrekkelijke prijs en van zeer hoge kwaliteit.

Het belangrijkste en meest cruciale moment van een server systeem vind eigenlijk plaats tijdens de eerste installatie. Een goed geïnstalleerde serveromgeving zal immers gemiddeld 3 tot 5 jaar probleemloos, uitzonderingen daargelaten, moeten functioneren en is de belangrijkste spil in uw netwerk.

Het installeren en configureren van een server is specialistisch en kan tijdrovend werk zijn.
Wij installeren regelmatig servers voor onze klanten, variërend in gebruik en locatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan;

– Eigen e-mail en bestanden server, fysiek of cloud-based;
– Netwerkopslag server [NAS];
– Terminal servers;
– Virtuele servers;
– Servers in de Cloud;
– het migreren van bestaande servers.

 

E-mail in de Cloud

Door de jaren heen is er veel veranderd en met de komst van e-mail in de Cloud is er een hoop zekerheid gekomen voor bedrijven die afhankelijk zijn van e-mail en de koppelingen naar de server.

Wij geloven niet in enkel en alleen de Cloud, want de internetverbinding zou kunnen uitvallen en ook een Cloud kan natuurlijk een storing ondervinden. Wel geloven wij in een goede mix van de juiste producten en dan nog mooier in het combineren van Office 365 (Microsoft Online) en Microsoft Server 2019 en of hoger.

Ook koppelingen met een NAS en/of back-upserver vinden we een zeer goede mogelijkheid om samen met een Cloud server of dienst toe te passen.

Wenst u meer informatie of advies voor uw situatie ? Neem dan gerust vrijbijvend contact met ons.

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies