Netwerk kabels trekken in nieuw pand

U betrekt een nieuw pand maar er liggen nog geen of niet voldoende
netwerk kabels ? Daar hebben wij nou net verstand van ! het bekabelen
van panden en gebouwen of het uitbreiden van netwerken.

Iedere klus is een nieuwe uitdaging; klein of groot en of het nu gaat om 10 of 2.000 aansluitingen.
Niets is ons te gek! Wij doen het graag voor u.
De werkzaamheden onder databekabeling zijn onder anderen het trekken van kabels, plaatsen van
goot, patchen van kabels en het testen van de netwerkkabels maar natuurlijk ook het
repareren van gebroken kabels, het oplossen van storingen of het herindelen en
aanpassen van een huidig systeem. Zelf het certificeren van uw netwerk is uiteraard mogelijk bij ons.

Niks is ons te gek! Wij denken dan ook graag in oplossingen

We vinden niet snel iets te gek en het bedenken van creatieve oplossingen is dan ook iets dat we graag voor u doen.
Het trekken van netwerkbekabeling en het aanleggen van complete netwerken of het nu draadloos, bekabeld, coax-, glas- of om koperbekabeling gaat ; wij organiseren het van A tot een werkende Z.

netwerk bekabeling aanleg

Wat is data/netwerkbekabeling ?

Gestructureerde bekabeling is een universeel bekabelingssysteem in gebouwen (of woningen).
Het bestaat uit een stervormig aangelegd netwerk met één of meerdere verdeelpunten op een aantal (bij voorkeur) centrale locaties in een gebouw of woning. De genoemde verdeelpunten worden onderling verbonden met een koper of glasvezelbackbone.

In de verdeelpunten worden alle in het gebouw geïnstalleerde kabels afgemonteerd in
19” cabinets op glasvezel en/of RJ45 distributie patchpanelen. Hierdoor ontstaat in de verdeelpunten een overzichtelijk geheel zodat er op simpele wijze een verbinding gemaakt kan worden tussen de netwerkapparatuur, telefooncentrale en naar de gebruiker op de werkplek.

Op de werplekken worden wandcontactdozen aangelegd voorzien van RJ45 (UTP) connectoren met een unieke codering. Deze codering correspondeert met het desbetreffende poortje op het distributiepaneel, waardoor het een simpele handeling is de gebruiker te koppelen met de netwerkapparatuur of de telefooncentrale.

MegaSnel legt uw infrastructuur aan volgens diverse bekabelingsconcepten van de bekende leveranciers. Wij kunnen uw netwerkbekabeling indien gewenst ook certificeren volgens de normen van deze leveranciers met bijbehorende garantie.

Voordelen van gestructureerde bekabelingssystemen:
Universele RJ45 aansluitingen voor data, telefonie of video;
Gegarandeerde performance van het netwerk;
Grote flexibiliteit op de werkvloer;
Interne verhuizingen eenvoudig te realiseren;
Praktisch geen onderhoud nodig.

 

Kabels laten trekken

Het trekken van netwerkkabels kan op veel verschillende manieren en dan hebben we het nog niet eens over de manier van afwerken. Onze monteurs rijden door de gehele Benelux voor het trekken, repareren, aanleggen, afmonteren en patchen van netwerkkabels. Vaak moeten wij ook creatief zijn in onze werkwijze om een kabel goed te verbinden en juist aan te leggen.

Een UTP netwerkkabel is tegenwoordig universeel, zelfs zo universeel dat je niet meer zonder kunt. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv’s, maar ook mediacenters of glasvezel, ADSL, maar ook SDSL en allerlei andere soorten. Dit alles heeft uiteindelijk een UTP-kabel nodig om te kunnen functioneren.

Een goede kwaliteitskabel is dan ook zeer belangrijk. Wij leveren enkel en alleen A-kwaliteit kabel. Daar besparen wij niet op, maar de prijs welke wij vragen is door onze gigantische inkoop zo laag dat geen andere bouwmarkt daar tegenop kan. Of het nu gaat om 10 of om 2.000 kabels: wij komen u heel graag helpen.

Onze tarieven zijn al ruim 20 jaar één van de laagste in de Benelux.

Het trekken van netwerkbekabeling is de basis van elk netwerk, zodra de bekabeling niet goed is aangesloten zal er storing optreden. Een vervelende storing in uw netwerk kan voor heel veel problemen gaan zorgen. Laat uw netwerk aansluiten door onze monteurs: wij doen al ruim 20 jaar ons best om ieder netwerk op de juiste manier aan te sluiten voor een betaalbare prijs.
Wij zorgen altijd voor een nette prijsopgave en offerte welke binnen uw budget zal vallen door creatief te kijken naar de mogelijkheden.

Een klein of een groot project: wij zorgen voor een juiste afhandeling, een nette prijs en de juiste specialisten op de juiste klus. Dat zijn slechts een aantal voordelen welke wij als MegaSnel te bieden hebben.

De volgende werkzaamheden voeren wij onder andere uit:

Koppelen telefooncentrales aan het UTP netwerk;
Opbouwen en ombouwen van hoofd- en wandverdelers;
Afwerken van telefonie en UTP kabels;
Verplaatsen van telefoontoestellen en verbindingen;
Trekken van kruisverbindingsdraden op verdelers;
Leveren van verdelers;
Patchkast inrichting;
Afpatchen monteren;
Numeriek maken van de inrichting;
Doorkoppelen van draadloos aan bekabeld netwerk;
Totale verhuizing van ICT infrastructuur, PC, server en telecom omgeving;
Netwerk installatie / onderhoud;
Back-up en serverinstallatie;
Extra kabels trekken / afwerken;
Uitbreiding van uw bestaande netwerkbekabeling;
Installeren van een geheel nieuw netwerk;
Doormeten van de huidige netwerkbekabeling;
Aanleg van CAT5E, CAT6(A), CAT7, UTP, FTP, SFTP bekabeling;
Aanleg van kabelgoot voorzieningen;
Afdekmateriaal in vele soorten en maten.

Wilt u meer informatie, advies of bijvoorbeeld een vrijblijvende afspraak inplannen ?
Neem dan graag contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en/of advies.

Welke datakabel? CAT5E, CAT6(A) of CAT7 ?

Steeds vaker en vaker wordt ons de vraag gesteld welke infrastructuur de meest geschikte is. Categorie 5E of Categorie 6 of 7 of anders. Passieve bekabelingssystemen moeten overeenstemmen met de toekomstig te verwachten eisen met betrekking tot snellere datatransmissie en grotere bandbreedtes. Maar denk ook aan vereisten voor brandveiligheid en afdichtingen. Tevens is de performance van netwerken niet alleen afhankelijk van de soft- en hardware, maar zeer zeker ook van de gehele bekabelingsinfrastructuur.

Netwerkbekabeling is een investering voor de komende
10 tot 15 jaar

In tegenstelling tot de actieve netwerkproducten kan een goed bekabelingssysteem 10 tot 15 jaar meegaan en dient het een vaste investering te zijn. Een moderne bekabeling in een modern gebouw omvat vele aansluitingen, heeft een grote bandbreedte, een gestandaardiseerde aansluittechniek en dient universeel en transparant te zijn. Netwerken voor moderne ondernemingen moeten echter vooral gezamenlijke communicatiediensten over één type kabel en een gestandaardiseerde aansluittechniek kunnen verwerken. Basis voor dit alles is en blijft de in 1994 op Europese basis aangenomen bekabelingsstandaard EN- 50173, welke een 100 Ohm bekabeling in combinatie met RJ45 aansluitdozen omschrijft voor alle diensten, zoals:

– Fast Ethernet 100 Mbps;
– Gigabit Ethernet 1000 Mbps;
– of zelfs snelheden tot 10-Gigabit.

Goede kwaliteitsbekabeling van belang

Op dit moment is het zo dat de bandbreedte behoefte binnen netwerken iedere 2 jaar met 25% tot 30% toeneemt. Deze toenames zullen de komende jaren alleen maar versneld worden. Categorie 6 in de ISO/IEC 11801 is sinds maart 2003 een nieuwe norm omschreven. Deze nieuwe norm beschrijft een nieuwe Class E / Categorie 6 bekabeling met een bandbreedte tot 250Mhz. Het voordeel van deze norm is dat Gigabit Ethernet middels een 4-pair protocol kan worden gedistribueerd waarbij voldoende overcapaciteit aanwezig is om interferentie verschijnselen op te vangen en dat een low-budget UTP (onafgeschermde) kabel gebruikt kan worden.

Kabelgoot / Wandgoot

Een ander zeer belangrijk punt is de afwerking van de kabel in de kabel- of wandgoot. Deze monteren wij af in zeer hoge kwaliteit behuizingen van het merk Tehalit. De oerdegelijke kwaliteit behuizingen zijn er in alle soorten en maten, in kunststof of metaal. Door onze ruime ervaring in de montage en afwerking, kunnen wij hier een zeer goed advies in geven. Nagenoeg al deze goten leveren wij uit eigen voorraad. Zo niet, dan zorgen wij dat deze snel geleverd zal worden door onze leveranciers.

 

Glasvezel bekabeling en aanleg

Of het nu gaat om single mode of multi mode glasvezel verbindingen, 10 kabels of 2.000 kabels, binnen of buiten, magazijn, kantoor of woning, wij helpen u graag. MegaSnel heeft als grote voordeel dat wij zowel de gehele bekabeling kunnen trekken, afmonteren, patchen en geheel compleet opleveren voor een zeer aantrekkelijke prijs.

De voordelen van glasvezel

 • Glasvezel heeft meerdere voordelen ten opzichte van UTP:
  het heeft een zeer grote bandbreedte;
  er kan een grotere hoeveelheid data tegelijkertijd doorheen;
 • en er is een zeer geringe demping van het signaal waardoor er grotere afstanden kunnen worden
  overbrugd zonder dat er extra versterking voor nodig is.
 • Glasvezel geeft tevens geen onderlinge straling of straling naar andere apparaten af en doordat er geen straling is, is het ook zeer moeilijk om de kabel af te luisteren.
 • Tevens heeft het geen aardingsproblemen; er wordt geen gebruik gemaakt van elektrische geleiding en biedt het een goede bescherming tegen blikseminslag want er wordt geen gebruik gemaakt van metalen onderdelen. En niet te vergeten is het flexibel en licht van gewicht.

 

Lange afstand overbruggen ?

Het grootste probleem met CAT 5E/CAT6 is dat de maximale afstand welke technisch gehaald kan worden 90 meter is. In uitzonderlijke gevallen zou wel 120/125 meter gehaald kunnen worden maar wellicht te onstabiel. Glasvezel is een prima alternatief als het gaat om langere afstanden te overbruggen tot wel honderden meters verder dan een CAT 5E/CAT 6 kabel. Op deze manier is glas voor backbones, patchkast koppelingen of andere langere afstanden de perfecte oplossing en tegenwoordig ook vrij betaalbaar.

Werkzaamheden welke wij onder andere uitvoeren:

– Het trekken van glasvezelbekabeling (zowel binnen als buiten);
– afmonteren glasvezel bekabeling;
– storingen en eventuele fouten opsporen en uiteraard oplossen;
– inblazen;
– patchen;
– afwerken, monteren, repareren en verlengen;
– Fiber up-link;
– CAT5E / CAT6 / Cat7 Glasvezel Up-link;
– Zowel indoor als outdoor.

Of het nu gaat om een klus van 10 minuten of voor enkele maanden; wij voeren iedere opdracht met grote passie uit.

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
 • Eigen helpdesk
 • Opgeleide monteurs
 • VCA Certificering
 • Technische dienst
 • Adviseurs op locatie
 • Projectmatige aanpak
 • 20+ jaar ervaring
 • Totaal oplossingsgericht
 • Data – Elektra - ICT

Referenties

Deze klanten ging u voor

Gratis advies