Waarom voor een draadloze straalverbinding kiezen

Draadloze straalzenders zijn een zeer betrouwbaar alternatief voor een tweede pand voor uw bedrijf indien
deze binnen enkele kilometers ligt. U kunt of wilt op deze locatie geen dure internetverbinding maar wel een
beveiligde internet verbinding voor uw medewerkers.

Deze moeten kunnen printen, mailen, bellen enzovoort. Door middel van onze
straalzender oplossingen is dit geen probleem.

Enkele voordelen:

 Beschikbaar van 100 Mbps verbindingen tot 10Gbps
 Veel goedkoper dan een vaste verbinding
 Eenmalige aanschafprijs of huur
 Wij verzorgen de gehele installatie van A tot Z
 Professionele helpdesk

 

Een point-to-point-verbinding (ook vaak P2P genoemd) wordt vaak vanwege verschillende redenen opgezet:

 • Verbinden hoofdkantoor met nevenlocatie
 • Ontsluiten glasvezelverbinding
 • Backbone internetverbinding
 • Oversluizen server-backup
 • Internetaanvoer tbv Hotspot op camping of bungalowpark
 • Uitlezen IP-camera’s op afstand

Multipoint verbindingen zijn bijna hetzelfde als Point to Point. Het enige verschil is dat een één ontvanger is waar meerdere zenders heen zenden. In plaats van 1 op 1 is er nu dus een access point/toegangspunt die als centrale ontvanger dient. De ontvanger stuurt vervolgens alle informatie die het ontvangt terug naar de zenders. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meerdere bedrijven een netwerk met elkaar verbinden

Wat heeft u nodig?

Om twee locaties via wifi met elkaar te verbinden, heeft U twee krachtige outdoor wifi access-points met ingebouwde sectorantennes nodig. U plaatst deze op het dak (of aan de gevel) op beide locaties. Via een ethernetkabel sluit U de access points aan op de achterliggende netwerken.

Hoe werkt het?

De access-points zetten samen een verbinding op en fungeren zowel als zender als ontvanger. De data wordt dus beide kanten op gezonden. Beide access-points dienen daarom op elkaar uitgericht te worden. Uiteraard kunt U het signaal via encryptie eenvoudig afschermen voor derden.

Zichtverbinding?

Om een stabiele draadloze verbinding te realiseren, dient u wel tussen de twee locaties over een zichtverbinding te beschikken. Er mogen dus gebouwen tussen de twee access-points staan die het zicht kunnen belemmeren. Dat genereert namelijk teveel demping. Een zogeheten line-of-sight (LOS) is dus een vereiste.

Voor welke data?

U kunt de gerealiseerde straalverbinding feitelijk zien als een lange onzichtbare netwerkkabel. het maakt dus niet uit wat voor soort data u daarover wil verzenden (standaard data, VoIP, video, etc.). Indien U bepaald dataverkeer voorrang wil verlenen (zoals VoIP), kunt u gebruik maken van Quality-of-Service of VLAN’s.

U heeft een verbinding nodig, tijdelijk of vast. Maar heeft nog geen besluit genomen of u wilt huren of kopen.

Draadloze straalzenders zijn al vanaf een paar honderd euro beschikbaar. Het afstellen wordt door ons verzorgd & u heeft er verder geen omkijken naar.
Indien u korter dan 6 maanden deze verbindingen nodig heeft adviseren wij meestal om deze te kopen. Mocht u echter geen andere doeleindes hebben dan deze, dan kunt u uiteraard ook huren.

Draadloze verbindingen winnen steeds meer aan populariteit. Door de steeds goedkopere apparatuur en grote betrouwbaarheid zijn draadloze verbindingen vandaag de dag niet meer weg te denken.

Straalzenders

Voor elke soort verbinding is er een straalzender te krijgen. Er zijn straalzenders die kleine relatief afstanden tot ongeveer 500 meter kunnen stralen. Deze straalzenders worden vaak gebruikt tussen woning en schuur die redelijk dicht bij elkaar staan.

We hebben ook straalzenders die middel grote afstanden kunnen stralen. Denk aan 500 meter tot 5 Kilometer. En voor de hele verre afstanden zijn er zenders die van 5 tot 20.  Mocht dat niet ver genoeg zijn kunnen we kiezen voor de zenders die tot 100 KM kunnen stralen. Maar voor deze zenders moeten er grote masten geplaatst worden.

Snelheid

Een straalverbinding kan hoge snelheden halen tot wel 1000 mbit/s, waardoor het een goedkope oplossing kan zijn ter vervanging van een kabel. Kabel zal altijd een voorkeur zijn. Maar wanneer dit niet mogelijk is kan een straalverbinding uitkomst zijn.

 

Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
 • Eigen helpdesk
 • Opgeleide monteurs
 • VCA Certificering
 • Technische dienst
 • Adviseurs op locatie
 • Projectmatige aanpak
 • 20+ jaar ervaring
 • Totaal oplossingsgericht
 • Data – Elektra - ICT

Referenties

Deze klanten ging u voor

Gratis advies