Aanleg netwerk bekabeling

Het aanleggen van netwerk bekabeling noemen wij databekabeling immers gaat het om een netwerk kabel welke data zal moeten doorvoeren. MegaSnel ICT is FULL service dat houd in dat wij zowel het trekken van de kabels verzorgen, het afmonteren, certificeren, opleveren, in zijn geheel het volledige project. Een netwerk kabel is een zogenoemde UTP kabel dit kan zijn een Cat5e maar zeer zeker ook een Cat6 en of Cat7 netwerk kabel. Om grote afstanden te overbruggen maken we gebruik van glavezelkabel.

Aanleg netwerk bekabeling door onze monteurs

Een UTP kabel heeft een lengte beperking deze zit officieel op 91.5meter, maar in de praktijk wil een kabel tot 110/115 meter nog prima werken… Echter zal de meetapparatuur bij 91.5 meter een afwijzing geven. Dit zal inhouden dat er voor grotere projecten gebruik gemaakt zal moeten worden van glasvezel om de grotere afstanden te overbruggen.   De aanleg van de databekabeling / Aanleg netwerk bekabeling doen we vakkundig en volgens de wens van de klant. Zo kunnen de kabels uit de muur komen, het plafond maar ook uit de grond het is net hoe het gewenst is. De afmontage van de kabels kan op een netwerkplug een outlet/wcd/doos of op een patchpaneel.

Netwerk bekabeling en CPR nen 8012 certificering

  U heeft er vast al over gehoord: de CPR-normering ofwel NEN 8012-norm voor kabels en elektrische leidingen. Wat houden de nieuwe regels in en wat betekent de CPR voor u? Hieronder leest u de antwoorden op de belangrijkste vragen rond de CPR, zodat u veilig en volgens de regels kunt werken.

Wat is CPR – NEN 8012?

De nieuwe CPR is een norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. De afkorting CPR staat voor Construction Product Regulation, ruw vertaald is het een verordening voor bouwproducten. In Europa is de CPR bekend als de norm EN 50575 (CPR). In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld. Het doel van de norm is om meer uniformiteit en duidelijkheid te creëren omtrent het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen. En om de schade als gevolg van brand van en via elektrische leidingen zoveel mogelijk te beperken.

Hoe reageren kabels bij brand?

Binnen de CPR gaat het om de vraag hoe kabels reageren bij brand. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de brandvoortplanting en warmteafgifte, rookontwikkeling, vallende deeltjes en de zuurgraad. Door dit beter in beeld te krijgen moet het makkelijker worden om de juiste kabel bij het juiste gebouwtype te kiezen. De brandklasse hangt namelijk samen met de risicosituatie van een gebouw.

Wat houden de CPR-brandklassen in?

In de Europese regelgeving over CPR (EN 50575 en EN 13501-6) zijn verschillende Euroklassen (ca) gedefinieerd: A, B1, B2, C, D, E en F. Deze klassen variëren in brandbijdrage en toepassing bij brandrisico op basis van de volgende kenmerken: – Rookontwikkeling (s=smoke) – Brandende en vallende deeltjes (d=droplets) – Corrosiviteit / zuurgraad (a=acidity)

Gaat u binnenkort verhuizen of uitbreiden en heeft u een bekabeld of wifi netwerk nodig ?

Dan bent u bij MegaSnel ICT aan het juiste adres. Wij weten wel raad met draad en geven u graag het juiste en passend advies. Aan de hand van uw wensen en mogelijk zelfs uw technische tekeningen gaan wij voor u een scherpe calculatie maken. In onze calculatie geven wij los van ons advies u de verschillende opties. Door een scherpe prijs neer te leggen voor het bekabelde UTP netwerk weten wij zeker dat we u van dienst kunnen zijn, maar er is meer ! Los van een goede prijs, een passend advies denken wij ook u een hoop zorgen uit handen te kunnen nemen. Het bekabelen van het netwerk is natuurlijk een groot onderdeel van uw bedrijfs verhuizing maar niet alleen uw netwerk zal bekabeld moeten worden immers hebben de computers ook een Elektra aansluiting nodig en daarmee kunnen wij u ook van dienst zijn. Heeft u naast de netwerk aansluitingen, elektra aansluitingen en het inrichten van uw patchkast nog behoefte aan een wifi netwerk, alarm systeem , camerabewaking systeem of een intercom ? dan bent u helemaal aan het juiste adres want al deze onderdelen bieden wij turnkey en compleet ALL-IN aan u aan. Een zakelijke verhuizing van uw kantoor is al vervelend genoeg u zal genoeg stress hebben met het maken van keuzes en problemen waar u tegenaan zal lopen. Wij hopen u te ontlasten door enkele zorgen uit uw hand te nemen. Heeft u speciale wensen ? of heeft u een moeilijke deadline, dan proberen wij samen met u een oplossing te vinden.
Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies