Netwerk Certificeren

De basis van ieder netwerk is bekabeling. Dit kan een UTP koperkabel zijn maar ook een fiber/glasvezel kabel. De stabiliteit van de bekabeling en dus ook de snelheid en up-time zijn voor veel bedrijven van groot belang.  

Netwerk Certificeren – UTP – RJ11 – RJ45 – koper bekabeling

Een storing of een probleem kan komen doordat een kabel een breuk heeft of te lang is. Immers mogen kabels niet langer zijn dan 91.5 meter tenzij ze verdeeld of versterkt worden in bijvoorbeeld een versterker of switch. Door middel van het certificeren van de bekabeling bent u zeker van de kwaliteit, juiste werking en stabiliteit van de bekabeling wat voor veel installateurs, ICT onderhoudsbedrijven en VOIP leveranciers een must zal zijn. Certificeren heeft een ander groot voordeel, u komt storingen tegen tijdens het meten welke wij direct voor u kunnen oplossen om zo problemen in de toekomst te kunnen vermijden. Maar ook kunt u tijdens het certificeren de bekabeling laten herstructureren en/of laten nummeren als combinatie.   Het netwerk certificeren, doormeten en storingen oplossen kunnen we met nagenoeg iedere kabel: denk aan een telefoonkabel, UTP kabel, netwerkkabel, CAT5, CAT5e, CAT6, maar ook FTP en SFTP bekabeling.

Meten is weten waar de storing is

Door te meten kunnen we te weten komen waar de storing zit, wat de storing veroorzaakt heeft en nog mooier: wat de oplossing is. Maar u als klant heeft er niks aan als we u de oplossing aandragen en u daarna een hand zouden geven. Voor u als klant zou het veel prettiger zijn gewoonweg te horen “het is opgelost”. En dat is nu precies wat wij doen!

Meten & oplossen van de storing

Onze monteurs weten wat ze moeten doen; dagelijks werken we met alle soorten storingen en weten ze allemaal vakkundig op te sporen en op te lossen. Van een kabelbreuk tot een te lange kabel, een te trage kabel of een kabel welke door overspanning niet zijn werk kan doen. Of een stroomkabel welke teveel storing / ruis geeft op de UTP kabel of een kabel van slechte kwaliteit. We komen het iedere dag wel tegen, maar lossen het altijd netjes op. Kabelverbinding met verlies van data en of zeer traag. Dat kan van alles zijn, maar de oplossing vinden we wel.   De bovenstaande foto geeft aan dat tijdens het testen (pingen) er veel verlies is en de kabel het gewoonweg niet trekt. Dit kan van alles zijn; zelfs een trage switch of een loop in het netwerk.

Meting en analyse: een foutloos werkend netwerk 

U heeft een flinke investering gedaan in een nieuw netwerk of uw bestaande netwerk laten uitbreiden. Dan wilt u zeker weten of u waar voor u geld heeft gekregen.

Datanetwerkbekabeling meting en certificering

Een essentieel onderdeel van het aanleggen van een datanetwerk is het meten en certificeren na de aanleg van de bekabeling. Het doel hiervan is het detecteren van eventuele fouten in de bekabeling. Deze kunnen immers van grote invloed zijn op de totale performance van het netwerk.

Meting en analyse van de standaard CAT5e of CAT6a

Op basis van de gekozen standaard zoals CAT5e of CAT6a, zijn de minimale eisen waaraan de bekabeling dient te voldoen bekend. Aan de hand daarvan wordt de bekabeling getest en de meetwaarden vergeleken met de minimale eis.

Certificering

Zijn de resultaten van de meting positief, zijn de aansluitingen gecodeerd en is verder voldaan aan de fabriekseisen, dan wordt overgegaan tot certificering van het datanetwerk. De certificering kan oplopen tot een periode van zelfs 20 jaar. In die certificeringsperiode worden defecten hersteld onder garantie voor zowel het materiaal als de montage kosten. Vraag daarom naar de mogelijkheden, want de keuze van nu bepaald nu de garantie voor over 20 jaar.

Netwerkmeting

Uw netwerk moet continu beschikbaar zijn en optimaal werken. Stel dat er toch iets misgaat, waardoor uw netwerk ‘down’ gaat. Dit gebeurt altijd op de meest vervelende momenten, bijvoorbeeld wanneer u met één van uw projecten in een cruciale fase zit. Het is van groot belang dat u dan kunt terugvallen op een bedrijf dat de kennis en de apparatuur in huis heeft om het netwerk weer snel te herstellen.
Een goede bekabelingsinfrastructuur is onontbeerlijk in de hedendaagse kantooromgeving. Alle mogelijke werkplekken moeten voorzien zijn van voldoende bekabeling, zodat bij uitbreidingen of reorganisaties van de werkplekken genoeg aansluitingen voor handen zijn. De bekabeling dient te allen tijde de door het bedrijf of organisatie gewenste protocollen te ondersteunen. De kwaliteit van de bekabeling moet perfect zijn, omdat alle vormen van informatie-uitwisseling via de bekabeling verloopt, zowel spraak als data. De bekabelingswerkzaamheden die door MegaSnel ICT worden uitgevoerd, zullen dan ook altijd volledig geïnstalleerd en gemeten worden, conform de data bekabeling standaarden.
Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies