Databekabeling – Zakelijk

Heeft u hulp nodig met uw databekabeling? Wij leggen geheel nieuwe infrastructuren aan, maar natuurlijk kunnen we bestaande netwerken ook uitbreiden, verplaatsen en of aanpassen naar wens en smaak.  

Databekabeling aanleg en onderhoud

Wij zijn snel en voordelig in de volgende diensten:
– Verplaatsen van netwerken; – Aanleggen van netwerken; – Trekken van kabels; – Leggen van kabelgoot; – Reparatie van netwerken; – Afmonteren van netwerken; – Plaatsen van patchkasten; – Aanleggen van stroom, CAT5, CAT6, telefoon, IDSN, Centrales, VOIP; – Uplinks / Downlinks; – Fiber uplink; – Glasvezel uplink; – Gigabit / 10 GBit / 1000Mbit verbindingen; – Netwerk monteurs / Netwerk databekabeling en installatie.

Kabels laten trekken

Het trekken van netwerkkabels kan op veel verschillende manieren, en dan hebben we het nog niet eens over de manier van afwerken. Onze monteurs rijden door de gehele Benelux voor het trekken, repareren, aanleggen, afmonteren en patchen van netwerkkabels. Soms moet je ook creatief zijn in je werkwijze om een kabel goed te verbinden en aan te leggen. Een UTP netwerkkabel is tegenwoordig universeel, zelfs zo universeel dat je niet meer zonder kunt. Je heb tegenwoordig computers, laptops, tv’s, maar ook mediacenters of glasvezel, ADSL, maar ook SDSL en andere soorten. Dit alles heeft een UTP-kabel nodig om te kunnen werken. Een goede kwaliteitskabel is dan ook ZEER belangrijk. Wij leveren enkel en alleen A-Kwaliteits kabel. Daar besparen we niet op, maar de prijs die we vragen is door onze gigantische inkoop zo laag dat geen andere bouwmarkt daar tegenop kan. Of het nu gaat om 1 of om 2000 kabels: wij komen u graag helpen. Onze tarieven zijn al ruim 10 jaar een van de laagste in de Benelux. Het trekken van netwerkbekabeling is de basis van het netwerk, zodra de bekabeling niet goed is aangesloten zal er storing optreden. Een vervelende storing in uw netwerk kan voor veel problemen gaan zorgen. Laat uw netwerk aansluiten door onze monteurs: wij doen al ruim 15 jaar ons best om ieder netwerk op de juiste manier aan te sluiten voor een betaalbare prijs. Wij zorgen altijd voor een nette prijsopgave/offerte welke binnen uw budget zal vallen door creatief te kijken naar de mogelijkheden. Een klein of een groot project: wij zorgen voor een juiste afhandeling, een nette prijs en de juiste mensen op de juiste klus. Dat zijn slechts een aantal voordelen die wij als MegaSnel ICT te bieden hebben. De volgende werkzaamheden voeren wij onder andere uit: – Koppelen telefooncentrale aan het UTP netwerk; – Opbouwen en ombouwen van hoofd- en wandverdelers; – Afwerken van telefonie en UTP kabels; – Verplaatsen van telefoontoestellen en verbindingen; – Trekken van kruisverbindingsdraden op verdelers; – Leveren van verdelers; – Patchkast inrichting; – Afpatchen monteren; – Numeriek maken van de inrichting; – Telefooncentrale installatie / verplaatsen; – Doorkoppelen van draadloos aan bekabeld netwerk; – Totale verhuizing van ICT infrastructuur, PC, server en telecom omgeving; – Netwerk installatie / onderhoud; – Backup en serverinstallatie; – Extra kabels trekken / afwerken; – ISDN & Analoge verbindingen; – Uitbreiding van uw netwerkbekabeling; – Installeren van een geheel nieuw netwerk; – Doormeten van de huidige netwerkbekabeling; – Aanleg van CAT5E, CAT6, CAT 7, UTP FTP STP bekabeling; – Aanleg van kabelgoot voorzieningen; – Afdekmateriaal in vele soorten en maten. Wilt u meer informatie, advies of een afspraak inplannen? Dan kunt u contact opnemen met ons via het volgende telefoonnummer: 036 52 98 477 of contact opnemen via het contactformulier.

Netwerk bekabeling en CPR nen 8012 certificering

  U heeft er vast al over gehoord: de CPR-normering ofwel NEN 8012-norm voor kabels en elektrische leidingen. Wat houden de nieuwe regels in en wat betekent de CPR voor u? Hieronder leest u de antwoorden op de belangrijkste vragen rond de CPR, zodat u veilig en volgens de regels kunt werken.

Wat is CPR – NEN 8012?

De nieuwe CPR is een norm voor de brandclassificatie van kabels en elektrische leidingen in bouwwerken. De afkorting CPR staat voor Construction Product Regulation, ruw vertaald is het een verordening voor bouwproducten. In Europa is de CPR bekend als de norm EN 50575 (CPR). In Nederland is hiervoor NEN 8012 opgesteld. Het doel van de norm is om meer uniformiteit en duidelijkheid te creëren omtrent het brandgedrag van kabels en elektrische leidingen. En om de schade als gevolg van brand van en via elektrische leidingen zoveel mogelijk te beperken.

Hoe reageren kabels bij brand?

Binnen de CPR gaat het om de vraag hoe kabels reageren bij brand. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de brandvoortplanting en warmteafgifte, rookontwikkeling, vallende deeltjes en de zuurgraad. Door dit beter in beeld te krijgen moet het makkelijker worden om de juiste kabel bij het juiste gebouwtype te kiezen. De brandklasse hangt namelijk samen met de risicosituatie van een gebouw.

Wat houden de CPR-brandklassen in?

In de Europese regelgeving over CPR (EN 50575 en EN 13501-6) zijn verschillende Euroklassen (ca) gedefinieerd: A, B1, B2, C, D, E en F. Deze klassen variëren in brandbijdrage en toepassing bij brandrisico op basis van de volgende kenmerken: – Rookontwikkeling (s=smoke) – Brandende en vallende deeltjes (d=droplets) – Corrosiviteit / zuurgraad (a=acidity)
Binnen 24 uur
Waarom kiezen voor megasnel.nl
  • Eigen helpdesk
  • Opgeleide monteurs
  • VCA Certificering
  • Technische dienst
  • Adviseurs op locatie
  • Projectmatige aanpak
  • 20+ jaar ervaring
  • Totaal oplossingsgericht
  • Data – Elektra - ICT
Gratis advies